BejelentésMagyar Nemzeti Örsereg Szatmárnémeti
Isten,Haza,Becsület

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Esküt tettek a Nemzeti Őrsereg újoncai

2010. október 16-án a Nemzeti Őrsereg fennállása óta harmadik alkalommal megrendezett ünnepélyes eskütételére került sor.


A helyszín hagyományosan a szabolcsi földvár volt, amely történelmi múltjával, szellemiségével, szakrális kisugárzásával mindig méltó keretet adott ennek a sokak számára fontos eseménynek.


Ebben az évben ismét több újonc esküdött fel a Szent Korona hiteles másolata és a Szent Korona Lovagrend előtt.

Bodrog László, a Nemzeti Őrsereg kapitánya ünnepi beszédében összefoglalta a szervezet múltját, eddigi tevékenységét, kiemelve azon eszmei-ideológiai célokat, amelyeket az Őrsereg felvállalt, valamint azokat társadalmi problémákat, amelyeket nevesíteni is mert: pl. politikusbűnözés, cigánybűnözés.


Rámutatott, hogy a problémák megnevezése nem volt hiábavaló, továbbá elmondta, hogy a Nemzeti Őrsereg megalakulása óta tevékenyen részt vett katasztrófahelyzetek elhárításánál és utómunkálatainál, (árvíz, jég- és viharkár utáni helyreállítás) valamint jótékony akciók szervezésében (véradás, adománygyűjtés- és szállítás határon innen és túl).


Emellett természetesen továbbra is él az Őrsereg mindennapjaiban a történelmi-katonai hagyományőrzés és az ehhez kapcsolódó rendezvények szervezése, valamint a határokon is átnyúló kulturális programokon való részvétel.


Az eskütételt követően került sor a kiemelkedő tevékenységet végző nemzetvédők kitüntetésére, illetve előléptetésére.
(Kuruc.info)Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!